Parodontitis

23 23 90 20

Parodontitis

Parodontitis er en sygdom der opstår når tandkødsbetændelse har udviklet sig til også at nedbryde knoglen som tænderne sidder fast i. 


Årsagen til betændelsen er de bakterier vi har i munden. Hvis bakterierne ikke renses væk hver dag, ved hjælp af tandbørstning og rengøring af mellemrummende med tandtråd eller mellemrumsbørster, formerer de sig og bliver til en belægning, som kaldes plak.


Plak bliver til tandsten, hvis det får lov at sidde uberørt. Tandsten kan man ikke fjerne selv. Det kræver en rensning hos din tandplejer. 


Når man har parodontitis, får man dybe tandkødslommer (se billedet). I disse tandkødlommer opstår der tandsten, som forværre din parodontitis, da det er grobund for flere bakterier og dermed mere tandsten. Derfor er det vigtigt at få renset sine tænder regelmæssigt. Som regel hver 3. måned, for at holde plak er tandsten nede. 


Parodontitis kan godt heldbredes. Det kræver både at du får den rette behandling og at du holder dine tænder rene hver dag derhjemme. 


I nogle tilfælde kan det blive nødvendigt at få opereret din parodontitis. Det er hvis dine tandkødslommer er særligt dybe eller hvis behandlingen med regelmæssige parodontitis rensninger, ikke virker efter hensigten.


Du kan altid kontakte os, hvis du har brug for vejledling.


info@mundvigentandklinik.dk